DEELNEMERSINFORMATIE

Onderdelen

Cross Duathlon Ameland heeft de volgende onderdelen

Cross Duathlon Junior  Individueel 8+,10+ en 12+ ;1-3,5-1
(3 x 1 ronde)
Meisjes en Jongens geboortejaar 2011 t/m 2016
Cross Duathlon lang Individueel 16+8-25,5-4
(2-3-1 ronde)
t/m geboortejaar 2008
Cross Duathlon lang Teams (Duo) 16+8-25,5-4
(2-3-1 ronde)
t/m geboortejaar 2008
Cross Duathlon kort Individueel 14+4-17-4
(1-2-1 ronde)
t/m geboortejaar 2010
Cross Duathlon kort Teams (Duo) 14+4-17-4
(1-2-1 ronde)
t/m geboortejaar 2010

Bereikbaarheid

Vanaf de boot is het ca 4 km naar Vakantiepark Klein Vaarwater. De locatie van de wisselzone en start/ finish ligt ca. 500 m van het hoofdgebouw van het Vakantiepark.

Bekijk de locatie van de wisselzone en start/ finish.

Bootticket

Dit jaar is de deelname exclusief een bootticket voor personen (en fiets) vervoer. WPD gaat per 1-1-2024 over op een reserveringssysteem ook voor personenvervoer (+fiets).
Alle deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor de aanschaf van een ticket via https://www.wpd.nl/. Het reserveringssysteem is op dit moment online

Reserveren tickets

 

Aanmelden

Bij het wedstrijdsecretariaat in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater kan je aanmelden voor het evenement. In het programma vind je de openingstijden. Bij de aanmelding ontvang je het deelnamepakket met je startnummer, fietsnummer, transponder. Legitimatie is verplicht bij de aanmelding. De wedstrijd wordt niet in samenwerking met de triathlonbond georganiseerd dus een licentie is niet nodig. Na afloop dien je de transponder weer in te leveren bij het uitchecken van je fiets bij de wisselzone.

Kleedruimte en douches (zwemmen)

In het hoofdgebouw van Klein Vaarwater kan je omkleden en douchen. Deelnemers kunnen na afloop gratis gebruik maken van het zwembad en hier ook douchen (zwemkleding verplicht!). Tassen kan je stallen in de recreatiezaal of meenemen naar de wisselzone en achterlaten in de aangewezen ruimte (eigen risico).

In- en uitchecken wisselzone

Bij de (fiets) ingang van de wisselzone kan je op vertoon van je startnummer en fietsnummer inchecken. Hier wordt tevens je fiets en helm gecontroleerd. Je kan je fiets ophangen op de genummerde plaats in de wisselzone.Na afloop kan je de fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer. Hierbij dien je ook je transponder in te leveren. Transponder inleveren = fiets meenemen!
Deelnemers van de teams (duo’s) hebben toegang op vertoon van het startnummer.

Bekijk de routing en wisselzone

Tijdslimiet

Na 15.15 (2:45 uur wedstrijd) kan niet meer aan het laatste looponderdeel worden begonnen. Het parcours wordt om 15.30 gesloten. Graag voor 16.00 de fietsen uit de wisselzone halen ivm opruimen van de locatie.

Regelement

Alle wedstrijden worden volgens de algemeen geldende regels van (cross) tri- en duathlon georganiseerd. Lees de regels van de Nederlandse Triathlon Bond .

DOWNLOAD DE BELANGRIJKSTE REGELS (GoogleDrive)

Materiaal

  • Alleen MTB/ATB’s zijn toegestaan (26″ t/m 29″) en worden opgenomen in de uitslag.
  • Minimale banddikte van de MTB moet 1,5″ zijn.
  • Uitzondering: Cyclocrossfietsen en Beachsturen zijn toegestaan maar de gebruikers kunnen geen aanspraak maken op ereprijzen.
  • Dragen van een fietshelm is verplicht.
  • “Spijker” banden zijn verboden.
  • Het is verboden om oortjes, hoofdtelefoon, mobiele telefoon tijdens de wedstrijd te dragen.
  • Duo’s: De transponder op aangegeven locatie aan elkaar doorgeven: loper – fietser – loper.
  • Duo’s wisselen op de plek waar de fiets moet worden geplaatst in de wisselzone (genummerd).
  • Startnummer zichtbaar aan de voorzijde dragen en mag niet gevouwen of deels gevouwen worden..

Voor de volledige regels verwijzen we naar het wedstrijdreglement van de Triathlonbond. 

Tijdregistratie

Voor de registratie van de fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van het Racetimer/Chronotrack tijdwaarneming systeem. Elke deelnemer of duo krijgt een transponder.
De transponder dien je om je enkel te bevestigen dmv de meegeleverde enkelband.
Na afloop bij verlaten van de wisselzone de transponder weer inleveren. Alleen bij inleveren van de transponder kan de fiets meegenomen worden,
Bij niet inleveren wordt € 50,00 in rekening gebracht.

 

Team Duatlon (Duo)

Elk duo krijgt één startnummer, één stuurnummer, één transponder en een nummervoucher voor de fietser voor de toegang in de wisselzone. Het startnummer is voor de loper. De transponder moet worden doorgegeven aan de volgende sporter bij wisseling van onderdeel op de aangegeven locatie. Elk team krijgt tevens één fietsnummer welke op de fiets moet worden bevestigd en correspondeert met het startnummer.

De wissel van de duo’s vindt plaats in de wisselzone op de plek waar de fiets wordt gestald (genummerd). De deelnemer van het volgende onderdeel staat hier klaar om de transponder over te nemen. Elders in de wisselzone mag de transponder niet worden overgedragen. Het niet voldoen hieraan leidt tot diskwalificatie!

Parcours

De Loop-routes zijn gepijld met rode pijlen op een rood bordje.
De MTB-routes zijn gepijld met blauwe pijlen op een groen bordje .

Wisselzone

Deelnemers hebben alleen toegang tot de wisselzone op vertoon van hun startnummer. Houd rekening met andere deelnemers binnen de wisselzone die (nog) bezig zijn met hun wedstrijd. Volg daarbij de aanwijzingen van de vrijwilligers en jury op.

Bekijk de routing en wisselzone

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de geld- en ereprijzen voor de nummers 1 t/m 3 van de verschillende startseries is om 17:00 uur in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater. Alleen aan de personen die aanwezig zijn wordt de prijs toegekend (we sturen de prijzen niet na)
Alle deelnemers van CrossDuathlon Jeugd en Junior (14+, 12+, 10+ en 8+) ontvangen een aandenken tijdens de prijsuitreiking.
Download het prijzenschema 2024 (PDF)