VERBLIJF EN VERVOER

Met de boot naar Ameland

Een bootkaartje voor personen- en MTB vervoer is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Deelnemers met een adres op Ameland krijgen korting aangezien zij geen bootticket krijgen toegestuurd. Bij de inschrijving van een team kan je extra boottickets via het inschrijfformulier bestellen voor teamleden indien deze ook een MTB willen meenemen.

Reserveren voor personen en/of fiets vervoer is niet nodig (en niet mogelijk). Tijdig aanwezig zijn voor de betreffende afvaart is voldoende.

Kom je met de auto naar Holwerd dan kan je deze parkeren op P1 of P2 en vanaf de parkeerplaats met je rijwiel naar de fietsingang van de boot. Het verkregen bootticket van de organisatie wordt hier gescand. Op de retourvaart vanaf Ameland is geen controle.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot naar Ameland moet je dit zelf reserveren. Het verkregen ticket via de aanmelding kan dan alleen gebruikt worden voor personenvervoer. Kosten van een fietsdragers aan of op de auto worden met het ticket niet gedekt en vergoeding en/of restitutie is vanuit WPD en de organisatie van Cross Duathlon Ameland niet mogelijk. Deelnemers kunnen het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238, lokaal tarief) of per email info@wpd.nl regelen om gebruik te maken van het meegestuurde bootticket vanuit Cross Duathlon Ameland. Bij bestelling van E-tickets bij autoreserveringen moet namelijk ook altijd minimaal 1 persoon gereserveerd worden.

Let op! Het bootticket is wat betreft meenemen van MTB op de boot niet bedoeld voor fietsdragers en/of fietsen op het dak van auto’s. Woon je niet op Ameland en wil je toch geen bootticket bij je aanmelding? Stuur een mail naar info@crossduathlonameland.nl voor een kortingscode (- € 19,00)

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland – Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Sneldienst (ca 20 min), meenemen van fiets is niet mogelijk!
Sinds het voorjaar van 2018 verzorgt WPD een sneldienst tussen Ameland en Holwerd via een vaste dienstregeling.

Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie  op Ameland tijdens het weekeinde van 11 en 12 maart 2023?

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties waarmee je tijdens het MTB Ameland  en Cross Duathlon sportweekeinde verzekerd bent van een verblijf op loopafstand van alle actie. Boek nu het weekend van 10 – 13 maart met 10% korting 

MTB & Cross Duathlon Ameland

VVV Ameland

Een aantrekkelijk verblijf op Ameland kunt u boeken bij VVV Ameland. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende soorten en maten voor sporters én supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de website van VVV Ameland.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de MTB Ameland? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij. Als sportfan boekt u zelfs met € 25,00 korting! Kijk voor de actiecode op http://www.eilandverhuur.nl/sporteiland.

Paasduin groepsappartementen

Op een unieke locatie nabij het centrum van Nes en direct aan het water van recreatiegebied “de Vleijen” treft u onze 5 groepsappartementen, variërend in grootte voor groepen van 8 tot 24 personen. Kijk op de website  van Paasduin voor informatie en reserveren.

Van Heeckeren Hotel

De hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het Cross Duathlon weekeinde op Ameland. Kijk op de website van Van Heeckeren Hotel voor alle informatie en boekingsmogelijkheden voor een eigentijds verblijf op Ameland.

Westcord Hotel Noordsee

Het mooie 4 sterren Hotel Noordsee gelegen aan de strandweg in Nes heeft een aantrekkelijk arrangement samengesteld tijdens MTB Ameland. Kijk hier voor de aanbieding.

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens MTB Ameland.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 2 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.