Mark Hamersma en Marieke van Lierop winnen eerste Cross Duathlon Ameland

22 januari 2017Nieuws, Persberichten

Onder fantastische winterse omstandigheden hebben Mark Hamersma (Veenendaal) en Mariek van Lierop (Schoorl) de 1e Cross Duathlon Ameland gewonnen op de lange afstand (7-22,5-3,5).

Mark Hamersma ging vanaf de start aan kop en sloeg al een gat van een minuut na het eerste looponderdeel. Dit bouwde hij in het MTB onderdeel verder uit en kon hij consolideren in het afsluitende looponderdeel. Hij is op dit moment de cross koning van Ameland met ook al de winst tijdens de laatste Cross Triathlon, de Tri-Ambla van afgelopen september. Bij de achtervolgers waren veel positiewisselingen gedurende de race. Jisk Hogenvorst (Noordwijkerhout) werd met een sterk laatste looponderdeel 2e en Paul Nieuwenhuizen uit Schoorl 3e.

Bij de dames won Marike van Lierop eveneens uit Schoorl, afgetekend voor Inge Heus (Leiden) en Audrey Breur (Den Helder).

Het nieuwe duursport evenement op Ameland is een prachtige aanvulling op de duursportkalender voor de cross liefhebbers. Het compacte parcours in de afwisselende natuur ten noorden van Nes werd door de deelnemers geprezen om het uitdagende karakter zowel bij het loop als bij het fietsonderdeel. Techniek, kracht en uithoudingsvermogen moest volledig worden aangesproken om deze cross duathlon te kunnen volbrengen. Gelukkig was dit geen straf op deze zonovergoten dag in januari.

Kijk hier voor alle uitslagen

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@crossduathlonameland.nl

Download het Cross Duathlon Ameland persbericht van 22 januari 2017 (PDF)

SPONSORS

Crossduathlon Ameland - Schrijf je in voor de nieuwsbrief - Mountainbikers fietsen door de winterse Amelandse bossen