Uitdagende sportbeleving tijdens 2e Cross Duathlon Ameland

24 januari 2018Nieuws, Persberichten

Ameland, 23 januari 2018  –  Op zondag 28 januari aanstaande zal de 2e Cross Duathlon worden georganiseerd op Ameland. Dit off-road Run-Bike-Run evenement gaat door de adembenemend natuur van het Waddeneiland. Crossen en het gevecht met de eilander elementen over een uitdagend parcours door kwelder, bos, duinen en over het verraderlijke strand. Naast de crosstriathlon, de Tri-Ambla, in september is dit evenement de uitdaging die cross duursporters zoeken.

De verwachting is dat tijdens de tweede editie tussen de 130 en 150 atleten zullen starten bij de verschillende series. Er is een lange (7-22,5-3,5) en een korte (3,5-15-3,5) variant waarop individueel of met een team (duo) kan worden gestart. Natuurlijk is er ook een jeugdcomponent gekoppeld aan het evenement.

Het parcours bestaat uit verschillende rondes en is gelegen in het bos- en duingebied ten noorden van Nes. De hoofdlocatie van start, finish en wisselzone is dit jaar op het kampeerterrein van Duinoord Zuid. Het wedstrijdsecretariaat is ca. 1500 meter van deze locatie, in de Jaap Klaasenhal (sporthal) aan de Schoolstraat in Nes.

Bij de mannen is Arie de Jong (Oosterwolde), de grote favoriet op de lange afstand nu Mark Hamersma (Veenendaal), de winnaar van afgelopen jaar, heeft afgezegd. Paul Nieuwenhuizen (Schoorl), vorig jaar 3e, Lex Kiewied (Ameland), Marcel Swart (Heerenveen) en Rens Sterk (Den Helder) zijn de grote concurrenten van de Jong.

Bij de vrouwen is een sterk deelnemersveld op de lange afstand aanwezig op Ameland. Titelverdedigster Marieke van Lierop (Schoorl) gaat het o.a. opnemen tegen regerend Nederlands kampioene crosstriathlon Linda van Vliet (Nijmegen). Andere belangrijke vrouwen die de strijd aangaan met van Lierop zijn Dieuwertje Poort (Nijmegen) en de nummer 1 op de korte afstand van vorig jaar Anne Marijn van der Graaf (Groningen). De van oorsprong Amelandse Silvia Brouwer (Heerenveen), cross specialiste en opgegroeid naast het parcours zal het “thuisvoordeel” proberen uit te buiten in haar strijd met de andere vrouwen.

Vermeldenswaardig is dat het koppel Silvia Brouwer en Marcel Swart (Heerenveen) de wedstrijd op Ameland gebruiken als voorbereiding op hun cross seizoen met het prachtige doel zich uiteindelijk te kwalificeren voor het WK XTERRA op Maui in oktober van dit jaar.

Programma

11:30

Start Cross Duathlon Jeugd 12+ en Junior 8+

12:25

Start Cross Duathlon lang, individueel en teams (7 km – 22,5 km – 3,5 km)

12:30

Start Cross Duathlon kort, individueel en teams (3,5 km – 15 km – 3,5 km)

13:20 (ca)

Finish winnaar kort

14:00 (ca)

Finish winnaar lang

15:30

Prijsuitreiking 2018

Deelnemerslijsten, plattegrond van het parcours en andere (wedstrijd) informatie is te vinden op crossduathlonameland.nl.

Cross Duathlon Ameland wordt georganiseerd door SPORTEILAND in samenwerking met studenten Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

Naast de Cross Duathlon Ameland organiseert SPORTEILAND de volgende evenementen:

  • MTB Ameland
  • TRI-AMBLA
  • TUSSEN SLIK EN ZAND
  • AMELAND ADVENTURERUN

Over dit persbericht

Voor informatie, accreditatie en persmateriaal kunt u contact opnemen met de woordvoerder van Cross Duathlon Ameland.

Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@sporteiland.com

Download het Cross Duathlon Ameland persbericht van 23 Januari 2018 (PDF)