Fraaie zeges Hendrik en Sanne op Ameland

29 januari 2019 | Nieuws, Persberichten

ZONDAG – Uitwaaien doen Nederlanders bij voorkeur aan de kust of op de Waddeneilanden. Zaterdag kon het weer tijdens de derde crossduathlon van Ameland. De sneeuw, die het parcours afgelopen week nog met een dik laagje bedekte, was zaterdag verdwenen. En dat was maar goed ook, want volgens organisator Casper van de Kamp was het op een besneeuwde route moeilijk sporten. Tijd dus om lekker te raggen op het strand en de duinen. Op de spikes en de ATB in dit geval. 170 crossers, veertig meer dan vorig jaar gingen de uitdaging aan.

Hendrik Venema werd tevoren als outsider beschouwd. Maar de Nijmegenaar – tegenwoordig Heumen – mag je nooit afschrijven. Dat bleek in deze wedstrijd wel weer, die hij naar zich toetrok. Was het anders gelopen als Joep Staps – vorig jaar nog winnaar van de Tri-Ambla – geen langzaam leeglopende band had gehad? We zullen het nooit weten en het hoort uiteraard ook bij materiaalsporten als de onze. Joep kwam wel als eerste terug uit de Buurderduinen, maar eenmaal op de ATB was niet zijn eigen kracht verdwenen, maar wel de lucht uit zijn banden.

Vooraan werd de wedstrijd overgenomen door titelverdediger Arie de Jong en de langzaam naderbij sluipende Hendrik Venema. Bij de slotrun beschikte Hendrik over de beste benen. Arie volgde een minuut later en ‘rising star’ in de duursportwereld Patrick Dekkers zorgde toch nog voor een Brabander op het podium. Joep Staps keerde van een zevende plaats in de tweede wisselzone alsnog terug op een vierde plaats.

Beste vrouw was Sanne van Paassen uit Vlierden, die een paar jaar terug in dit weekend vooral nog op de Grote Prijs Adrie van der Poel actief was. De voormalig topveldrijdster (twee keer vierde op het WK) is in haar tweede sportjeugd lekker bezig. In mijn provincie is Sanne een bekende verschijning, die regelmatig als spreker/motivator/mental coach gevraagd wordt.

Bovendien doet mediagenieke Sanne vaak dingetjes voor Omroep Brabant. Ze plant geen grote dingen meer. ,,Lekkere wedstrijdjes zoals deze op Ameland, doe ik er tussendoor. Geen grote doelen.’’

Claudia Striekwold streed dapper mee, maar op de ATB moest de Eindhovense haar meedere erkennen in streekgenote Sanne. Bij het lopen was Claudia de beste van het veld, het resulteerde in de tweede plaats. Fietsend vlogen zowel Sanne als Femke van Kessel haar op het Noordzeestrand voorbij. Femke mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de junioren was het succes voor de Amelander deelnemers: Paul Oud won voor broer Michel, beiden uit Buren. Derde en eerste meisje was Sarah Kienstra uit Nes.

Voor alle uitslagen: https://crossduathlonameland.nl/uitslagen/
Voor beelden 2019: https://crossduathlonameland.nl/nieuws/2019/01/beeldverslagen-2019/

Bron: Trikipedia.nl (Wim vd Broek en Ruud de Haan)
Beelden: John Veenstra

Over dit persbericht

Voor informatie, accreditatie en persmateriaal kunt u contact opnemen met de woordvoerder van Cross Duathlon Ameland.

Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@sporteiland.com