Veel oud winnaars aan de start op Ameland bij de Cross Duathlon en bij de Kalas MTB Race

4 maart 2020Nieuws, Persberichten

Ameland, 4 maart 2020 – Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 vindt voor de 11e maal MTB-Ameland en voor de 4e maal Cross Duathlon Ameland plaats. Dit jaar zijn beide evenementen in hetzelfde weekeinde om sporters de gelegenheid te geven beide evenementen te combineren en te genieten van een mooi weekeinde vol sportbeleving op Ameland Sporteiland.

Het komende weekend staat bol van activiteiten en uitdaging voor mountainbikers en (cross) run-bike-run atleten. Het Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Cross Duathlon Ameland en de Kalas MTB RACE. Op zondag is de MTB Toertocht met routes van 15/35/65/95 km over het hele eiland.

De Cross Duathlon heeft een aantrekkelijk deelnemersveld voor een spannende wedstrijd met bij de dames o.a. Sanne van Paasen (winnares 2019), Linda van Vliet (winnares 2018), Alieke Hoogenboom, Andrea van Loo en Anne Zijderveld. Bij de heren strijden o.a. Arie de Jong (winnaar 2018), Joep Staps, Michael Krijnen, David van Oosten en Johan Bouma om de ereplaatsen.

De Kalas MTB Race start meteen na de Cross Duathlon en is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders), waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Grote favoriet bij de wedstrijdrijders, die 4 x 8 km afleggen, is de meervoudig winnaar op Ameland, Bram Imming (Egmond Binnen). Hij zal vooral strijden met zijn teamgenoot Wim Verdonk (Egmond aan de Hoef) en met de mannen van het Mountainbiketeam.com, Martin Schuttert (Burgum) en Bram Rood (Broek op Langedijk).

Rene Hooghiemster, vorig jaar 2e en vertegenwoordiger van hoofdsponsor Kalas Benelux is helaas niet aanwezig. Door een zwaar ongeluk tijdens zijn training is hij nu druk met revalideren. Wij hopen allemaal dat hij er volgend jaar weer bij kan zijn op wat voor manier dan ook.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Duinen met voldoende hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van zowel de run-bike run als van de MTB Race een sportieve uitdaging voor de allround sporter.

Op zondag start in alle vroegte de MTB Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 35, 65 of 95 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 sporters Ameland bezoeken.

Programma Cross Duathlon zaterdag 7 maart
11.00: Start Cross Duathlon Junior (1-3,5-1) individueel
11.30: Start Cross Duathlon Lang (8-27-4) individueel en duo’s.
11.35: Start Cross Duathlon Kort (4-14-4) individueel en duo’s.
13.20: (ca.) Finish eerste deelnemer Cross Duathlon Lang
17.00: Prijsuitreiking

Programma KALAS MTB RACE zaterdag 7 maart
14.30: Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 8 km)
14.35: Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 8 km)
15.50: (ca) Finish eerste deelnemer Kalas MTB Race
17.30: Prijsuitreiking

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 8 maart
09.00: Start Toertocht Ameland Xtreme 95 km
09.30: (vanaf) Start Toertocht 35 km, 65 km, 15 km Junior)

Uitslagen zijn live beschikbaar vanaf de start van de races en onderdelen.

Over dit persbericht

MTB Ameland wordt georganiseerd door Sporteiland. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland de XTERRA NETHERLANDS (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoersbewijzen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.
Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en de overige informatie zijn te vinden op:

mtbameland.nl
crossduathlonameland.nl

Sporteiland
Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@sporteiland.com

Download het volledige persbericht (PDF)