Aantrekkelijk programma bij Cross Duathlon, Kalas MTB Race en MTB Ameland Toertocht

9 maart 2022Nieuws, Persberichten

Ameland, 10 maart 2022

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2022 vindt voor de 12e maal MTB-Ameland en voor de 5e maal Cross Duathlon Ameland plaats. Na een jaar verplichte pauze kunnen we, zonder maatregelen of beperkingen, het komende weekeinde weer genieten van heerlijke sportbeleving op Ameland. Het is precies 2 jaar geleden dat in het weekeinde van 7/8 maart de Cross Duathlon en MTB Ameland op een ‘normale’ manier konden plaatsvinden aan de vooravond van de corona pandemie.

Dit jaar zijn beide evenementen weer in hetzelfde weekeinde met als uitvalsbasis Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren.
Het komende weekend staat bol van activiteiten en uitdaging voor mountainbikers en (cross) run-bike-run atleten. Het Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Cross Duathlon en de Kalas MTB RACE. Op zondag is de MTB Toertocht met routes van 15/35/65/95 km over het hele eiland.

Mooie strijd tussen Joep Staps, Wouter Dijkshoorn, Daan Schouten en Ricardo Scholten verwacht

De Cross Duathlon heeft een aantrekkelijk deelnemersveld waarbij vooral bij de mannen een erg sterk kwartet van start gaat. Joep Staps de nummer 1 van 2020, Wouter Dijkshoorn, regerend NL kampioen, die de afgelopen weken alle wedstrijden waar hij startte aan zijn zegekar heeft kunnen binden, voormalig Nederlands Kampioen Cross Duathlon Daan Schouten en de nummer drie van 2020,Ricardo Scholten gaan met elkaar de strijd op de lange afstand. Bij de dames wordt vooral een mooie strijd verwacht bij de jeugd atletes 16+ tussen Marijke Harmsma, Colet de Ruiter en Manon Sterk.

Bram Imming verdedigd zijn titel!

De Kalas MTB Race start meteen na de Cross Duathlon en is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (wedstrijdrijders en fun-klasse) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.
Grote favoriet bij de wedstrijdrijders, die 4 x 8 km afleggen, is de meervoudig winnaar op Ameland, Bram Imming (Egmond Binnen). Hij zal vooral strijden met zijn teamgenoot Martin Brouwer (Egmond aan de Hoef) en met de mannen van het Mountaibiketeam.com, Martin Schuttert (Burgum) en Gerben Mos. Verder komt de ploeg van Offroad Cycling Team NL met oa Bart Barkhuis naar Ameland.
Wij zijn erg verheugd dat Rene Hooghiemster, vertegenwoordiger van hoofdsponsor Kalas Benelux is, gelukkig ook weer van de partij is maar hij zal na zijn zware ongeluk van 2 jaar geleden vooral gaan voor het grote genieten op de fiets.

Bij de dames staat de top 3 van 2020 ook weer aan de start. Rosanne Slik, Marloes Vos en Isa Looienga zullen waarschijnlijk de podiumplaatsen gaan verdelen. Linda van Vliet, de nummer 1 op de Cross Duathlon in 2020 en herstellende van een (zoveelste) blessure, start dit jaar op de MTB Race omdat lopen nog niet gaat. Benieuwd wat zij zal gaan doen in dit veld.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Duinen met voldoende hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van zowel de run-bike run als van de MTB Race een sportieve uitdaging voor de allround sporter.

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 35, 65 of 95 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1400 sporters Ameland bezoeken.

Programma Cross Duathlon zaterdag 12 maart

11.00: Start Cross Duathlon Junior (1-3,5-1) individueel
11.30: Start Cross Duathlon Lang (8-27-4) individueel en duo’s.
11.35: Start Cross Duathlon Kort (4-14-4) individueel en duo’s.
13.20(ca.): Finish eerste deelnemer Cross Duathlon Lang
17.00: Prijsuitreiking

Uitslagen via https://crossduathlonameland.nl/uitslagen

Programma KALAS MTB RACE zaterdag 12 maart

14.30: Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 8 km)
14.35: Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 8 km)
15.50: (ca) Finish eerste deelnemer Kalas MTB Race
17.30: Prijsuitreiking

Uitslagen via https://mtbameland.nl/uitslagen

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 13 maart

09.00: Start Toertocht Ameland Xtreme 95 km
09.30: (vanaf) Start Toertocht 35 km, 65 km, 15 km Junior)

Over dit persbericht

Cross Duathlon Ameland en MTB Ameland worden georganiseerd door Sporteiland. Naast Cross Duathlon Ameland en MTB Ameland organiseert Sporteiland de XTERRA NETHERLANDS (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoersbewijzen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.

Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en de overige informatie zijn te vinden op:

mtbameland.nl
crossduathlonameland.nl

Sporteiland
Casper van de Kamp
info@sporteiland.com