Romy Spoelder start met nummer 1 op Ameland

28 februari 2024Nieuws, Persberichten

Ameland, 28 februari 2024 – Op zaterdag 2 maart 2024 vindt voor de 7e maal Cross Duathlon Ameland plaats. Dit jaar de laatste editie onder de hoede van Sporteiland. Vanaf volgend jaar zal de Cross-Duathlon samen met MTB Ameland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun worden georganiseerd door 4Ameland.

Het Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Cross Duathlon, de offroad Run-Bike-Run in de prachtige natuur van het eiland met natuurlijk veel zand, zowel tijdens het mountainbiken als tijdens het looponderdeel. Door de natte omstandigheden op Ameland is het fietsparcours ingekort waardoor er meer rondes op de mountainbike moeten worden afgelegd.

De winnaar van de Cross Duathlon 2023, bij de vrouwen Romy Spoelder (Almere), gaat met nummer 1 van start. De keuze was makkelijk omdat de nummer 1 bij de mannen van het afgelopen jaar, Wouter Dijkshoorn (Amersfoort), door knieproblemen heeft besloten om te starten als team-duo waarbij hij het looponderdeel aan CrossTriNL teamgenoot Bobby Pranger over laat.

Op de Cross Duathlon waar zich dit jaar 180 atleten voor hebben aangemeld, staan op de lange afstand (8-25,5-4) veel bekende namen aan de start. Bij de dames zien we naast Romy Spoelder, de nummer 3 van vorig jaar, Anne Zijderveld (Nieuw Heeten), Willemijn Fuite (Berkel-Enschot), Zoë Mens (Groningen), Telma van de Kamp (Urecht) en Theresia Offringa (Nijland) als kanshebbers voor de podiumplaatsen.
Bij de heren staan een aantal teamgenoten van Wouter Dijkshoorn te trappelen om op Ameland voor de winst te gaan. CrossTriNLers Koen de Leeuw (Utrecht) en Lucas Goené (Veenendaal) zijn uit dit team de belangrijkste gegadigden voor de 2024 winst. Zij zullen het o.a. opnemen tegen de sterke Friezen Gerrit Pijpker (Bakkeveen), Hugo Bosscher (Munein) en crosser van het eerste uur, Arie de Jong (Oosterwolde).

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Duinen met voldoende hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de duathlon een sportieve uitdaging voor de allround sporter.

Programma Cross Duathlon zaterdag 2 maart

11.45                   Start Cross Duathlon Junior (1-3,5-1) individueel
12.30                   Start Cross Duathlon Lang (8-25,5-4) individueel en duo’s.
12.35                   Start Cross Duathlon Kort (4-17-4) individueel en duo’s.
14.20(ca.)            Finish eerste deelnemer Cross Duathlon Lang
17.00                   Prijsuitreiking
Uitslagen via https://crossduathlonameland.nl/uitslagen/

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoersbewijzen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.
Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en de overige informatie zijn te vinden op:
www.crossduathlonameland.nl

Sporteiland
Casper van de Kamp
info@sporteiland.com